Monday, June 27, 2011

bank?? 0

assalamualaikum n selamat ...

sedikit info tentang bank kat dunia..

video


Sunday, May 8, 2011

terima kasih!! 0

Assalamualikum dan selamat...

di waktu aku masih diberi kesempatan bernafas ni, aku nak ucapkan terima kasih banyak2 kat kawan2 sekelas aku (DDT & DDM) yang banyak sangat tolong aku mase kat uthm ni..terutamanya grup mase projek, yang bagi tiru assgment,tq banyak2..halalkan makan minum aku, ilmu yang korang bg kat aku terutamanya rumet dan hosmet aku,,jul & amer, tq sebab slalu tumpangkan aku gi mane2..atem yang slalu aku ngecek makanan,tq..mirul, cikgu gitar aku kt sini dan yang laen2 jugak, tq beri mach..wat yang sambung degree kt uthm, i'allah jumpe lg..wat yang sambung luar negri@ u lain, gud luck & jage diri kat sane..mintak maaf banyak2 kalau aku ade kurang ajar kat korang, cakap main lepas ke..wat  lecturer yang ajar kitorang,tq beri mach..





-emm..cm entry ari raye lak..heh..

Tuesday, March 15, 2011

baby!! 0

assalamualaikum n slam sejahtra..

emm..patutnye bende ni kene wat 2 ari lepas..tp disebabkan malas tahap dewa, asik tertangguh je..ari ahad lepas, tepat pukul 1.29 pagi, akak aku, erna farhana selamat melahirkan anak perempuannye kat hospital sultan ismail,j.b..mase kat hospital ni aku tak pegi tengok die pon sebab ade kt b.p..die dah beranak barulah aku pegi tengok..itupon sekejap je..alhamdulilah..dah jadik pakcik dah aku skrg..hahah.nilah gambor2nye..

sebelum pegi spital, beli barang utk baby dulu..siket je..sebab barang2 ni ade yang dah ade..kiteorang banyakkan lagi..heh..


inilah baby tersebut..name die Shaza Raihan bte Mohd Saiful..tengah tido..comel kan??kan??..


ini tengah tukar pampers..tengah gigil kesejukan..sian baby..


inilah umi baby dengan nendanya..tengah letak..err..pilis kot namenye..katenye biar keluar angin dari kepala..

hoh..ini semue amek gambor nak hantar kat sedara2..ish2.. 


family aku panggil baby ni iyan..akak aku yang bagi panggilan ni..abah panggil ital..sebab lahir kat hospital..err..pape jela..abah kalau bab bagi name mengarut no 1..tapi aku nak panggil rai..saje lain..bagi pening..
aku tengok banyak benda yang ikut adat orang lame2 dibuat kat 2 orang ni..kadang2 aku pon pelik..bila pelik aku tanye ape logiknye buat benda2 ni..macam letak penyapu lidi pastu letak bawang sume..katenye nak halau setan..aku pon pelik..apsal tak bace ayat Quran atau letak je Al-quran kat situ..lagi satu pasal makan..kena pantang..makan ikan masin je la..ape la..tapi disebabkan atok aku cakap bedal je semua selagi tak sakit, mak aku pon ikut..betol la kan..makan benda berkhasiat..baru mak dengan anak tu sihat..kan..baru betul..
kalau bende2 ni ade logik dari segi sains dan agama, aku tak tanye balik..tapi kalau tak, aku terus tanye dan bangkang..hah..
ok..sampai sini dulu..ape2 pon, aku cume doakan baby jadi manusia yang berguna di dunia dan kat akhirat sana..amin..sayang baby..
-salam-

Monday, February 14, 2011

mari berselawat 1

salam maulidur rasul utk semua umat islam..hari yg baik ni marilah kite byk2kn berselawat ke atas baginda s.a.w..



video

Sunday, February 13, 2011

baru nak amek?? 2

bertarikh ari ni..aku memutuskan untuk amek lesen yang dh sepatutnye amek 2 taon lepas..aku cume "terkejut" dgn servis kt skola memandu yg aku pegi ni..ataupon mmg aku noob??nth le..gini citenye..mule2 gi kat kaunter daftar..mmg die tulis kaunter daftar(A) la kt senboard die tu..pastu aku nk pastikan aku tnye la lg..'nk daftar kt sini ke??'..die ngn bangge pon jwp, gi konter sane(E) dik..aku pon gi la sane..pastu aku tnye lg kt (E), 'nk daftar kt sini ke??' ..tanpe segan silu die jwp..gi konter sebelah(D) dik..ah sudah..mane satu ni..last2 jumpe gak..errrrkk...
(korg paham x ape aku tulis ni??)
walaupon nmpak mcm bende bodo pon(agaknye la..aku xtau korg rase camne)..tp kene org beribu ORG NOOB mcm aku..menjawap laa..penat beb kena passing mcm bola..ni baru satu tempat..ke mmg org kerajaan suka kite berkomunikasi ngn ramai org dan menambahkn kasih sayang dgn mengeratkn silaturahim??HAHA.


nk tnye korg yg berlesen ni..ni yg ak perasan psl sikap org drive kt m'sia ni..ciptaan tuhan(org) kena hormat ciptaan manusia(kreta) ataupon ciptaan manusia(kreta) sepatotnye hormat ciptaan tuhan(org)??cmne ekk??